_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
Pią, 26.06.2009, 15:14
Szakall69
Re: Wizje Volvo na ciężarówki przyszłości Volvo's 'Vision 2020 '
ciekawe , napewno , ciekaw jestem tylko kiedy taki beda faktycznie produkowane ? czy w 2020 roku ? wg firmy tak ale co na to rywale i rynek ?
Pią, 26.06.2009, 17:04
Psychol246
Ladnie to wyglada napewno tego w przeciagu 5 lat nie wprowadza bo stala by sie zbyt futurystyczna na nasze czasy choc 5 lat to jeszcze duzo ale pomysl ciekawy:)
Pią, 07.08.2009, 21:14
drakor
Cytuj:
Volvo Trucks wprowadza Concept Truck 2020 r.samochód bardzo zaawansowany i najmniej oddziaływający na środowisko m.in. przez wprowadzenie szeregu nowych technologii, futurystyczny design specjalnie został zaprojektowany w celu zmniejszenia zużycia i emisji j*o CO2. System auto-pilot, system operacyjny, połączenia bezprzewodowe są w stanie przeprowadzić konwój ciężarówek z prędkością 90 kilometrów na godzinę (sterowniki będą nadal interweniować w razie zagrożenia). A będą to zielone korytarze, odcinki dróg do wyłącznego użytku ciężkich pojazdów na drodze (dyskusja na ten temat Parlamentu Europejskiego). Wśród technologii w Concept Truck 2020 r. występują wskaźniki LED ,kamery z tyłu oraz specjalne panele przodu jak najlepiej absorbujące kolizje. Futurystyczne wnętrze skupia się wokół dużego ekranu dotykowego, na którym pojawią się wszystkie informacje wymagane przez kierowcę.
Jestem konserwatystą i mam nadzieje że nie dożyje takich wynalazków
_________________ Miłośnik samochodów z okresu PRL
Pią, 25.06.2010, 18:10
kobra
A ja czekam z niecierpliwością, aż zobaczę takie pojazdy i maszyny na drogach. Według mnie to bardzo ciekawa wizja, nieco futurystyczna, ale mi się podoba. Jestem tylko ciekaw systemu auto-pilot - jak sprawdzi się w rzeczywistości.
_________________ Poznaj używane maszyny rolnicze - traktory, kombajny, sprzęt rolniczy.
Pią, 16.07.2010, 10:01
kosmoss
Przy takich samochodach zawsze będzie dyskurs konserwatystów i zwolenników nowoczesnej stylistyki, ale tego typu zmiany sa nieuniknione, tak po prostu do przodu idzie technika i zmieniają się trendy nie tylko w motoryzacji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości