Obecny czas: Sob, 21.10.2017, 16:41




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Reklama 

Problem z odpaleniem. 
Autor Wiadomość

Postów: 1
Post Problem z odpaleniem.
Witam.
Mam problem z odpaleniem vw polo 1996 1.9 sdi. Wczoraj po ostrym mrozie podgrzałem 4 razy świece i spróbowałem odpalić lecz usłyszałem tylko zgrzyt, więc pomyślałem że akumulator się rozładował. Podłączyłem go na 2 h i próbuje, ale jest to samo. To razem z ojcem myśleliśmy że akumulator siad i wsadziliśmy aku od ojca samochodu i to samo.
To poczytałem trochę w necie i okazało się, że może być rozrusznik zamarznięty i trzeba go nagrzać. Więc obudowałem kartonami rozrusznik i nagrzewałem go suszarką około 30 min ale to też nic nie pomogło. Nieraz słuchać jak rozrusznik się lekko obraca i przy tym słychać zgrzyt a czasami nic nie słychać. Jak uruchomić w końcu moją polówkę? Mam jeszcze jeden problem podczas odpalania kasuje się godzina. Z góry dzięki ;)


Sob, 25.01.2014, 12:27
Profil

Postów: 79
Post Re: Problem z odpaleniem.
Rozrusznik albo alternator- po silnych mrozach takie patenty jak suszarka czy inne równie dziwne odpadają bo to się po prostu nie sprawdzi,proponowałbym zainwestować w nowy rozrusznik,to powinno pomóc.


Pią, 14.11.2014, 12:26
Profil
Awatar użytkownika

Postów: 7
Miejscowość: Warszawa
Post Re: Problem z odpaleniem.
A gdzie ich można znaleźć??


Śro, 29.04.2015, 15:36
Profil

Postów: 79
Post Re: Problem z odpaleniem.
Same części znajdziesz w sklepach internetowych,przynajmniej masz gwarancję tego że będzie taniej niż w sklepach stacjonarnych,akurat tym także zajmujemy się na co dzień więc chętnie pomożemy i doradzimy na forum.


Pią, 15.05.2015, 8:44
Profil

Postów: 13
Post Re: Problem z odpaleniem.
pawelmlody1 napisał(a):
Witam.
Mam problem z odpaleniem vw polo 1996 1.9 sdi. Wczoraj po ostrym mrozie podgrzałem 4 razy świece i spróbowałem odpalić lecz usłyszałem tylko zgrzyt, więc pomyślałem że akumulator się rozładował. Podłączyłem go na 2 h i próbuje, ale jest to samo. To razem z ojcem myśleliśmy że akumulator siad i wsadziliśmy aku od ojca samochodu i to samo.
To poczytałem trochę w necie i okazało się, że może być rozrusznik zamarznięty i trzeba go nagrzać. Więc obudowałem kartonami rozrusznik i nagrzewałem go suszarką około 30 min ale to też nic nie pomogło. Nieraz słuchać jak rozrusznik się lekko obraca i przy tym słychać zgrzyt a czasami nic nie słychać. Jak uruchomić w końcu moją polówkę? Mam jeszcze jeden problem podczas odpalania kasuje się godzina. Z góry dzięki ;)



Znajomy tak miał i okazalo się ze wina rozrusznika była.


Czw, 11.06.2015, 14:17
Profil

Postów: 79
Post Re: Problem z odpaleniem.
No czyli w tym przypadku dokładnie tak jak mówiłem,to wina rozrusznika. Udało Ci się coś zdziałać,zamówiłeś niezbędne części czy dalej się zastanawiasz? Bo możemy naprawdę pomóc w tej kwestii.


Śro, 05.08.2015, 13:52
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Reklama 

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  


Wszelkie sugestie, opinie i uwagi proszę kierować na adres: administrator(at)samochodyswiata(dot)pl

Powered by phpBB3 © 2003-2015 Tomasz Malatyński






Tylna belka - Peugeot CitroenSzyby samochodoweCiężarówkiForum motoryzacyjne autoGALERIA.plogłoszeniaSklep z częściami - MotoCentrum.plNova Auto Serwiseuromaster-makowski.plklimatyzacja daikin • Tworzenie stron internetowych: wedzinski.com